Billige afbudsrejser er ikke dårlige – tværtimod!

26 juni 2021
Anders Lundtang Hansen
Billige afbudsrejser er ikke dårlige - tværtimod!

Vi har alle hørt om de der skrækhistorier, hvor en familie måske ikke lige ville betale bare over gennemsnittet for et godt ophold på et hotel og ville forsøge at finde et alternativ.

Så blev det til noget med et ildelugtende motelværelse med mug på væggene, skimmelsvamp på madrassen og madrester på badeværelset.

Når man skulle ud at se noget, så var det ude for sæson i atter et forsøg på at spare penge, så alt var lukket, og man var også ankommet i en regnsæson, så vejret var langt fra, hvad man forventede af destinationen.

Og lad os da slet ikke begynde at snakke om, hvordan flyveturen var, for her skulle der også betales så lidt som muligt!

Derfor sidestiller en del mennesker den slags lignende oplevelser med at tage på billige afbudsrejser, men det er slet ikke at kunne sammenligne, og det vil vi forklare dig hvorfor.

Afbudrejser er ligesom alle andre rejser – bare billigere

I vores første eksempel har man decideret gået efter at gøre ferien så billig som mulig for at holde udgifterne nede, hvorfor kvaliteten også var derefter.

En afbudsrejse er essentielt en ganske almindelig rejse i et almindeligt prisleje, men hvor den er blevet aflyst med relativt kort varsel.

Og flyselskaberne og andre interessenter er ikke interesserede i at flyve med tomme sæder i flyet, da det er en større udgift for dem.

Så er det bedre for dem at få fyldt dem op med nogle passagerer, der så må acceptere at komme på en ferie med kort varsel og så få rabat på den måde, end at de skal hen at betale samme beløb som dem, der nu har afmeldt deres rejse.

På den måde får man sådan set en “almindelig” ferie, men bare til en meget billigere pris, da det er bedre for selskaberne at få penge i kassen i form af bare en smule end slet ingenting.