Døre siger alt om boligens stil

17 august 2021
Mathias Nielsen

Døre er boligens udtryk udadtil

Du kommer hen til et hus for første gang: hvad er det første, du lægger mærke til? Hoveddøren. 

Døre siger utrolig meget om en bygnings udtryk og det sammenfatter alle de små, stilmæssige detaljer, som får bygningen til at hænge sammen. Du kan have flotte facader, men hvis døren er grim eller slidt, så falder det hele til jorden. En af grundene til, at man kan bruge døre til at vurdere et hus ud fra er blandt andet det snedkerhåndværk, der traditionelt set er gået ind i at få produceret flotte døre. I dag bliver meget af det gjort på maskiner, som gør, at tingene i langt højere grad kan masseproduceres. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at kvaliteten falder – i hvert fald ikke markant.

Der findes rigtig mange forskellige slags døre, du kan vælge imellem

Selvom snedkerdøre måske traditionelt set har været den, så at sige, “ordentlige” løsning, så er der ingen der siger, at en snedkerdør med dannebrogsprofil passer til alle typer af bygninger. Bor du i et hus fra 00’erne, er det slet ikke sikkert, at en snedkerdør med profil vil passe ind, men det skal måske derimod være en helt flad og clean dør. Måske i glas eller i stål? Det er, med andre ord, utrolig vigtigt at vælge den dør (og de vinduer, vel at mærke), der passer bedst muligt til husets stil. På den måde sikrer du et sofistikeret udtryk, der viser, at du har forståelse for den stil, som huset udtrykker. 

Hvor finder man døre, der både er flotte og billige?

Mange af os vil nok helst spare penge der, hvor vi kan. Det gælder også, npr vi taler om døre og vinduer til huset. Ofte skal man ud og bruge rigtig mange penge, hvis det er hele hytten, der trænger til opgradering af døre og vinduer. Men der er ingen skam i at lave lidt research for at finde de døre og vinduer, hvor du får bedst kvalitet til prisen. Se for eksempel her: https://klarvinduer.dk/dore