Hvornår har man brug for stubfræsning?

17 april 2020
Cecilie Mortensen
Hvornår har man brug for stubfræsning?

Måske tænker du – hvad er det helt præcist er, at stubfræsning er? Og hvornår kan man have brug for det? Svaret på begge spørgsmål er noget, vi skal kigge nærmere på.

Kort fortalt så er stubfræsning noget man laver, når man effektivt skal fjerne stubbe fra træer. Måske har det blæsende vejr været med til, at der er træer, som er væltet. Det kan også være, at man har fjernet træer i et område for at åbne et areal mere op. Store træer kan nemlig også afskærme fra lys kan komme ind i en have, en park m.m. Når et træ vælter eller fældes, så vil der være en stor stub tilbage. Det kan blive en større opgave, hvis man selv kaster sig ud i at fjerne den. Det kan kræve, at der skal graves et godt stykke ned i jorden omkring træet, for at stubben kan fjernes. Det kan betyde, at man kommer til at skade omgivelserne omkring. 

Træer har desuden også et stort rodnet under sig, og det kan også kræve en del mandkraft, før at man kommer gennem disse.

Når man hyrer professionelle til en stubfræsning, så kan arbejdet klares hurtigere, mere effektivt og mere skånsomt. 

Få hjælp til stubfræsning i VestHimmerland

Stubfræsning kan klares væsentligt mere effektivt hos et firma, der arbejder med det til daglig. En ekstra fordel er også, at man kan få hjælp til at fjerne det store rodnet, der har været forbundet til træet. Og alt sammen uden at man behøver at få sved på panden over det. Jo bedre arbejdet er udført, jo mindre skader efterlader det også i f.eks. haven – og det er formentlig de fleste som ønsker, at der ikke er efterladt en større udgravning i haven, fordi en stub skulle fjernes. 

Du kan komme godt fra start med en professionel stubfræsning i VestHimmerland her.