Bevar tænderne stærke og sunde med hjælp fra din tandlæge i Aarhus
Hvis du har mistet en tand på grund af en ulykke eller en skade, kan du have brug for et kunstigt tandimplantat. Hvis du har en tand, der er alvorligt beskadiget og ikke kan repareres, kan tandlægen anbefale, at tanden trækkes ud og et implantat sættes i stedet for den. Et implantat kan også bruges som støtte for en tandprotese, bro eller delprotese.
Hvad er et kunstigt tandimplantat?
Et kunstigt tandimplantat er en menneskeskabt erstatning for en tandrod. Det er normalt fremstillet af titanium, som er et biokompatibelt metal, der integreres med kæbeknoglen.
Når implantatet er helet og integreret i knoglen, kan det bruges til at bære en tandprotese, f.eks. en kunstig tand eller en protese. På implantatet, som indopereres i kæben, monteres en kunstig tandkrone. En krone fremstilles i et laboratorium ud fra en model af din tand. Den er normalt fremstillet af porcelæn eller keramik, som ligner naturlig tandemalje.
Tandimplantater placeres normalt i kæbeknoglen under lokalbedøvelse. Proceduren udføres typisk som en ambulant procedure og tager ca. en time.
Hvor lang tid tager det at heles efter en tandimplantatoperation?
Helingsprocessen efter en tandimplantatoperation kan tage flere måneder. I løbet af denne tid vil knoglen omkring implantatet smelte sammen med selve implantatet. Når dette er sket, anses implantatet for at være osseointegreret og er klar til at bære en tandprotese – for eksempel i form af en bro eller en kunstig tandkrone.
Hvad indebærer det at få isat et implantat?
Et implantat er en kunstig tandrod, der placeres i din kæbe for at holde en erstatningstand eller bro på plads. At få et implantat indebærer normalt tre besøg hos tandlægen – et til konsultation og planlægning, et til operation for at placere implantatet og et til tilpasning af den kunstige tand. Hele processen kan tage flere måneder fra start til slut.
Hvis du har nogen spørgsmål, kan du kontakt din tandlæge på clemenstand.dk.