Hvad skal du bruge for at brygge din egen specialøl
Sommeren er på vej og betyder ofte lange hyggelige sommeraftener med tændt grill, gode venner og en øl i hånden. Forstil dig så at den øl er en du selv har brygget og ikke nok med det, den passer smagsmæssigt perfekt til den mad du har på grillen. Det lyder unægteligt lidt sjovere, end hvis du bare har været en tur i supermarkedet og købt ugens tilbud.
Det er de mange nye spændende mikrobryggerier og deres specialøl, der har sat gang i interessen for selv at prøve kræfter med ølbrygning. Det er muligt at købe ingredienser til ølbrygning i butikker og på internettet. Du skal for at brygge en almindelig god basisøl, bruge et brygudstyr og de 4 ingredienser, vand, malt, humle samt gær. De fleste butikker sælger et startssæt, så det er nemt at komme igang. Senere kan man altid udskifte til noget mere avanceret som behovet påstår og man bliver dygtigere.
Her kan du lære at brygge øl
Der er flere der udbyder 1 dags kurser i ølbrygning. Både for begyndere der blot skal lære de mest basale teknikker så de kan komme igang og for øvede der ønsker at blive bedre eller ønsker at kunne brygge en speciel øl. F.eks. mørk ale. Kursuserne foregår som regel under hyggelige former og der vil være lidt let at spise. Man får den øl med hjem, man har brugt dagen på at brygge med hjem.
Hvis du hellere vil læse dig til teknikkerne er det også muligt. Der er et godt udvalg af bøger der nøje beskrifter de forskellige teknikker. Forskellen på de forskellige måder at brygge øl. Der findes også bøger, der har et kapitel med om øllets historie op igennem de 8000 år øllet har været kendt. I Danmark har man kendt til ølbrygning i mindst 5000 år.
Der findes også et utal af videoer på YouTube omkring ølbrygning.