Hvornår er man alkoholiker?

15 July 2019
Astrid Pedersen
Hvornår er man alkoholiker?

En alkoholiker er en person, hvis forbrug af alkohol er kommet voldsomt ud af kontrol. Man er alkoholiker, når man ikke længere kan styre sit daglige forbrug af alkohol, og det derfor har udviklet sig til et decideret misbrug. Et misbrug af alkohol er kendetegnet derved, at kroppen er blevet så vant til det vanedannende stof, at man faktisk ikke rigtig kan fungere uden et vist kvantum alkohol i blodet. Dette kvantum betegnes ”funktions promille”, og denne promille kan være så utroligt høj, at almindelige, ikke alkoholiserede mennesker ville gå direkte i dørken hvis de prøvede at opnå en promille af de dimensioner.

Man siger, at alkoholikere oparbejder en tolerans over for alkohol. Dette betyder ikke, at deres krop tåler stoffet bedre end andre menneskers kroppe – tvært imod bliver alkoholikeres vitale organer lynhurtigt slidt op af det massive forbrug.

Den øgede tolerans og evnen til at opnå den høje promille udspringer mere af nød end af nødvendighed. Uden at have alkohol i blodet vil en hardcore alkoholiker nemlig opleve forfærdelige abstinenser, som kan gøre det direkte risikabelt for den misbrugsramte at kvitte alkoholen cold turkey. Derfor er det vigtigt, at et eventuelt afvænnings forløb indledes med en såkaldt afrusning, superviseret af sundheds fagligt personale med speciale inden for alkohol behandling.

Behandlingscenter Søby Park – afrusning, afvænning og alkohol behandling

Har du brug for hjælp i forbindelse med alkohol afvænning – til dig selv eller til en af dine nærmeste – kan du kontakte et af de mange misbrugscentre i Danmark et af dem hedder Behandlingscenter Søby Park, og er særligt specialiseret i behandling af alkoholikere. Behandlingscenter Søby Park kan rådgive dig i forbindelse med den indledende konfrontation – og eventuelle intervention – samt forestå såvel afrusning som efterfølgende terapi og opfølgende behandling.

Læs meget mere om afvænning af alkoholiker på behandlingscentersoebypark.dk