Så skal sneglevindinger tages i brug

22 januar 2023
Anders Hansen

Når den oprindelige form er fastlagt, er det næste skridt i fremstillingen af spiraler af forskellige materialer at bruge snegletråde. Denne teknik indebærer, at to eller flere tråde vrides sammen i et vekslende mønster, indtil de danner en enkelt tråd, som kan bruges til at skabe det ønskede spiraldesign. Afhængigt af det materiale, der anvendes, kan der være behov for forskellige typer tråd.

Når der f.eks. skal laves spiraler af træ, er det bedst at bruge nylontråd, da den er både stærk og holdbar. Hvis der derimod anvendes stof eller papir, er bomuldsgarn at foretrække, da det giver en blødere finish.

Det er vigtigt at sikre, at hver enkelt spiral er lavet sikkert og stramt, så alle stykkerne passer jævnt sammen, når de er færdige. Sådan gør du til at gøre det:

1. Start med at klippe den ønskede længde tråd til hver spiral, og sørg for, at hver tråd er lige lang.

2. Lav en løkke i den ene ende af hver tråd, og fastgør den med tape eller lim.

sneglevindinger

De sidste to skridt med disse spiraler

3. Sno nu to tråde sammen i et vekslende mønster, indtil de danner en enkelt spiraltråd. Sørg for at holde trådene spændt, mens du snor dem sammen, så der ikke er nogen mellemrum mellem dem, når du er færdig.

4. Når alle spiralerne er snoet sammen, begynder du at vikle tråden stramt om sig selv, mens du kommer tættere og tættere på spiralformens centrum, indtil alle trådene er fastgjort på plads. Til sidst skal du bruge lim eller varm lim til at fastgør spiralen og holder den på plads.

Med disse enkle trin kan du nemt lave spiraler af forskellige materialer ved hjælp af ormegarn. Ved at tage dig god tid og være omhyggelig med hvert trin kan du skabe smukke, iøjnefaldende designs, der vil holde i mange år fremover.

Man kan også lave spiraler som sneglevindinger.