Alle, som elsker at lave mad og frembringe gastronomiske mesterværker – professionelle kokke såvel som glade amatører – kan hurtigt blive enige om, at snitning af grøntsager eller rodfrugter hører til de mest kedelige og slidsomme tjanser. Går du op i, hvorledes din garniture præsenterer sig på tallerkenerne, er smukke og ensartede udskæringer dog en nødvendighed.

Så der er ingen vej uden om – du kommer til at lægge et stykke arbejde i at snitte dine grøntsager med en nøjagtighed, så de fremstår ensartede og i samme tykkelse og facon. Kartoffel og rodfrugt chips, som skal steges i friture, skal tillige være meget tynde, førend retten bliver vellykket. Og gulerødder, agurker, selleri og lignende, som skæres julienne, skal have samme tykkelse.

Find glæden ved madlavning frem igen med et mandolinjern

Derfor kræver snitte arbejdet både tid og fokus. Skærer du dine grøntsager og rodfrugter med en kniv, kommer du ikke uden om en vis mængde mislykkede forsøg, førend retten bliver perfekt. Medmindre du selvfølgelig investerer i et smart mandolinjern. Med et mandolinjern bliver dine grøntsager og rodfrugter skåret helt ensartet, i nøjagtig samme tykkelse skiver og facon.

De fleste moderne mandolinjern har udskiftelige skær, som kan give dine grøntsager forskellige former – for eksempel bølge facon. Disse skær kan vaskes i maskinen og slibes hos skærslipperen, lige som dine almindelige køkkenknive. Og så går det bare lynende stærkt, når du snitter grøntsager på dit mandolinjern. Pludselig er opgaven med snitning af grønt slet ikke så træls, som den plejede at være!

Bestil dit mandolinjern online hos YesChef

Skulle du være gået hen og blevet hooked på tanken om at udvide køkkenets maskinpark med et smart mandolinjern, kan du finde et velassorteret udvalg i den online shop på YesChef.dk. YesChef forhandler mandolinjern fra mærkerne Benriner og Microplane. Se alle de forskellige mandolinjern, og læs mere på YesChef.dk