3 vinduestyper du kan vælge til dit hjem

10 February 2022
Steffen Petersen

editorial

Skal du finde nogle nye vinduer til dit hjem, men vil du gerne vide lidt mere om de forskellige typer, inden du beslutter dig? Hvis ja, så har vi lavet en liste med tre typer vinduer, du kan få i dit hjem.

Der findes en masse andre end de tre, og du kan spørge en glarmester, hvis du har flere spørgsmål. Hvis du vil vide mere, så læs med her. 

Glarmester Stenløse & Egedal & Ølstykke

Bondehusvinduer 

En type vindue der har været brug i mange hundrede år, er bondehusvinduer. Udseendet er det samme som altid, men dengang var glasset mere ujævnt og ikke lige så energirigtige som i dag. I dag er der som regel flere lag glas i bondehusvinduer, så de kan holde kulden ude af dit hjem. Bondehusvinduer kan sætte et nostalgisk præg på dit hjem, samtidig med, at dit hus får et unikt udtryk. 

Topstyrede vinduer

Hvis du ønsker en type vinduer, der kan holde til lidt af hvert, så kan du vælge topstyrede vinduer til hjemmet. Topstyrede vinduer er lavet til at kunne modstå de danske vejrforhold. Det er en funktionel type vinduer, da du også har mulighed for at få indbygget en udluftningsventil, og skjule beslagene. 

Fastkarmsvinduer

Hvis du ønsker vinduer, hvis primære formål er at sikre mere lys i hjemmet, så kan du vælge fastkarmsvinduer. Fastkarmsvinduer kan ikke åbnes, og er derfor brugt til at få et bedre lysindfald i din bolig. Det kan være at du ønsker store vinduer, der primært skal være udsmykning, så er denne løsning perfekt til dig. 

Kontakt en glarmester, hvis ud gerne vil have mere viden om andre typer af vinduer, eller hvis du har specielle ønsker til for eksempel mål eller udseende. En glarmester kan også montere og skifte dine vinduer ud for dig. Du kan søge på nettet efter en god glarmester, hvis du ikke allerede kender til en.