Det er ikke gammeldags at gå med sixpence

02 December 2019
Anders Lundtang Hansen
Det er ikke gammeldags at gå med sixpence

Uden at nævne navne, for lad os lige se, om du selv kan gætte, hvem der er tale om, så er Danmarks vist nok største rockorkester ude med en skive, hvor man på albumcoveret kan se nogle børn have siexpence på.

Dette vil vi lige dvæle lidt ved, for selvom det skal lige en forestilling på, at de her børn er bandets medlemmer som små, hvorfor de ægte børn på billedet nok næppe går med sixpence til dagligt, så er det for at vise, at medlemmerne inderst inde altid har været rock’n’roll.

Således vil det derfor ikke være forkert at sige, at det er rock’n’roll at have sixpence på, da både børn – i teorien nok nærmere end i praksis – og rockstjerner går rundt med den slags på i det daglige.

Dog ser man skam bestemt i dag både yngre mennesker og helt op til de ældre have den slags hatte på; og selvom de ældre mennesker nok mest gik med dem, fordi det var den hattetype, man havde på i vedkommendes slut-ungdom, så går både de moderne yngre og de modne mennesker efter det samme ved den her: at den skal være håndlavet.

En håndlavet sixpence er lavet med den passion og personlighed, som man gerne ser kæret om i det moderne samfund, hvor det ikke længere er moderne og smart med at samlebåndsproducere alt fra forbrugsvarer til beklædningsgenstande længere.

Man er villig til at ofre det ekstra på, at man er sikker på, at ens hovedpragt også er lavet så personligt, at der ikke findes noget tilsvarende derude.

Så måske var det skam for bare et par årtier siden, at en sixpence blev forbundet med noget gammeldags, men i det moderne samfund gennem de seneste par år har nogle mennesker været foregangspersoner med sådan en hovedprydelse, at de er gået hen og blevet stilikoner – selvom de måske ikke var bevidst om det.