Få hjælp på et misbrugscenter, hvis du er afhængig af medicin

24 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Har dit forbrug af den medicin, du oprindeligt fik udskrevet for at lindre smerterne efter en operation eller et traume, taget overhånd? Føler du ikke, at du kan klare hverdagen uden at have indtaget et vist antal piller – og er du rædselsslagen ved tanken om at skulle undvære de læge ordinerede præparater? Så har du højst sandsynligt oparbejdet en afhængighed af receptpligtig medicin. Og denne form for afhængighed skal tages lige så alvorligt som eksempelvis narkomani eller alkoholisme.

Hvad er pillemisbrug?

Receptpligtig medicin er nemlig i større mængder og uden anledning lige så skadeligt for de indre organer som alkohol eller hårde stoffer. Afhængigheden i sig selv er også en farlig livsledsager, idet den hurtigt kan komme til at koste dig alt, hvad der er vigtigt: Familie, job og venner. Derfor bør du søge hjælp, hvis du er havnet i et sådant misbrug.

Få hjælp til medicinafhængighed på et misbrugscenter

Du kan få hjælp til at komme ud af dit misbrug af receptpligtig medicin på et professionelt misbrugscenter – for eksempel Stien Behandlingscenter. På Stien Behandlingscenter kan du få tilbud om såvel afgiftning og afrusning som et efterfølgende behandlingsophold, som typisk forløber over 5 uger. En afgiftning eller afrusning sørger for, at din krop afvænnes fra medicinen, idet denne renses ud af dit system over flere dage.

Eventuelle abstinenser afhjælpes med eksempelvis varme bade, massage, zoneterapi eller lignende – i slemme tilfælde kan abstinens symptomerne mitigeres med andre medikamenter. Selv behandlings forløbet består i såvel individuel terapi som i gruppeforløb. Her lærer du at anskue din afhængighed som en sygdom, som du måske ikke kan kureres for, men som du kan lære at leve med. Samtidig får du vigtige redskaber, som du kan bruge i genopbygningen af en ny tilværelse uden afhængighed og misbrug.

Du kan læse mere om Stien Behandlingscenter og de behandlingsforløb, som tilbydes, på behandlingscenter-stien.dk