Ganske konkret: Hvor lang tid vil en omgang fliserense tage?

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Som eksempel kan vi sige, at du står og gerne vil have udført fliserens i Gilleleje, hvor du har nogle terrassefliser og andre belægningssten, som du gerne vil have til at skinne funklende igen, som havde du næsten lige lagt dem.

Du har desværre ikke være for god til at passe på dem, for de så så pæne ud, da de blev lagt, at du ikke bemærkede, hvordan de langsomt fik skidt og andet på sig, så de mistede deres ellers glinsende ydre.

Det var først, da en nabo bemærkede det i god tro for dig, at du næsten med nye “briller” på kunne se, at der skulle gøres noget ved dem.

På daværende tidspunkt var det ikke noget, som du selv kunne klare, da du hverken havde udstyret til det eller andre remedier, der skulle til – og regnvejret kunne ikke klare det selv.

Desuden var du heller ikke klar over, hvad det var for noget skidt, snavs, alger og/eller fuglelort, der sad på dine fliser, så du måtte hellere tilkalde de professionelle.

Fliserens kan tage lidt tid at gøre grundigt

Man kan beskrive for de kyndige fagfolk, hvad det er for noget skidt, og hvor mange fliser der egentlig er tale om; og man kan sende billeder af den slags.

Men det er måske først, når man kommer ud til opgaven i Gilleleje hos dig, at man kan få et fuldt oveblik over, hvad der skal gøres her.

Måske er der også lige en indkørsel og en vendeplads på en gårdsplads, hvor der er nogle fliser, som der skal gøres rene, hvis det skal give et flot helhedsindtryk – dem havde du bare lige glemt.

Så kan skidtet måske sidde så indgroet, at der skal ekstra knofedt til for at fjerne det, og så kan vejret jo også pludselig skifte, så man må holde inde med at gøre fliserne rene.