Hvad skal du være opmærksom på ved din bil?

27 december 2020
Maya Hindsberg

Vil du gerne have en sikker bil at køre i, skal du have dig en velholdt bil. Der kan du med fordel alliere dig med f.eks. en peugeout mekaniker i Aalborg. Du vil nemlig gerne sikre dig, at bilens sikkerhed er i top, så du kan køre trygt på vejene. Derfor er der en række fokus punkter, som du bør have, når du ser på din bil. Det er bremser, lys, dæk, batteri, rust og stenslag. Især bremser, dæk og lys er gode at have styr på, da de er vigtige for både din og andres sikkerhed, men også kan komme til at koste dig dyrt økonomisk, hvis de ikke er op til standarden.

Du bør sikre dine dæk

Du har fire dæk på din bil, og de er det eneste, som har kontakt til vejen. For at de fungerer, som de skal, skal du være opmærksom på mønsterdybden og dæktrykket. Hvis mønsterdybden er for lav, eller dæktrykket forkert, kan det betyde, at du ikke kan bremse eller undvige, som du skal. 

Derudover vil du også risikere, at det bliver dyrt for både miljøet eller din pengepung. Et forkert tryk kan f.eks. øge brændstofforbruget med 2-3 procent, og det reducerer levetiden for dækket.

Bliv set i mørket og når du drejer

Du bør sikre dig ofte, at lygterne på bilen virker, som de skal. De er nemlig afgørende for trafiksikkerheden. Hvis ikke du har styr på dem, kan det skabe farlige situationer, hvis dit for- eller baglys er i stykker. Det kan f.eks. tænkes, at din ene baglygte ikke virker, og du derfor ikke kan signalere, at du drejser eller bremser. Det betyder, at du risikerer, at nogle støder ind i dig. Når der er fejl med lygterne, er det ofte fordi bilens lys, er blevet justeret forkert eller på mangelfuld hvis.