Hvor du kan stille dine Kay bojesen fugle og elefant

20 maj 2019
Anders Lundtang Hansen

Langt de fleste af os tænker på træaben, når vi skal forestille os noget af de designmæssige finurligheder, som denne afdøde, danske designer Kay Bojesen skabte i sin tid.

Men faktisk skabte han mange andre dyr af træ, der bærer hans navn.

Dette gælder blandt andet kay bojesen fugle, kay bojesen elefant og selvfølgelig den nok mest berømte abe, som, selv hvis du ikke kan se den for dig, garanteret vil ringe en klokke, hvis du så den.

Alle disse dyr af træ kan ligne noget, man bruger som legetøj til børn, og det kan da ikke udelukkes, at nogle af bagtankerne til dette til at begynde med da også var, at de skulle være dedikerede til børn og leg.

Nu om dage har man også en hel officiel licens-påkrævet kollektion af Kay Bojesen-design, der just begår sig til børn og leg eller eventuelt til indtagelse af mad med.

Den danske designer var nemlig også kendt for at lave meget andet end træfigurer, men dette kan være stof til andre artikler om den kendte designer, for i resten af artiklen vil vi koncentrere os om de famøse dyr af træ fra hans hånd.

Du kan stille disse træfigurer ved siden af hinanden på for eksempel en kommode eller en reol, så de skaber et scenarie af en alternativ zoologisk have, hvor de går i god symbiose med hinanden.

De kan også stilles i forskellige positioner på diverse lokaliteter i lokalet, så man langsom som besøgende får øje på hvert eneste dyr, så det er lidt ligesom at være med i en 4D-version af Find Holger – bare med de berømte trædyr.

Selvfølgelig kan disse dyr også stilles hver for sig i for eksempel hvert sit lokale, så hvert rum i huset får sit eget islæt af Kay Bojesen.

Dette var blot nogle forslag, for du kender bedst dit eget hjem og ved, hvor de ville passe bedst ind.