Kan vi ikke bare lade regnskoven passe sig selv?

24 June 2019
Anders Lundtang Hansen
Kan vi ikke bare lade regnskoven passe sig selv?

Er du også ved at være træt af alle de frelste hippier og andre naturmennesker, der himler op om, at vi altså skal til at gøre noget for regnskoven?

De banker på ens dør, de stopper en på gaden, og nogle gange ringer de også en op på de mest ubelejlige tidspunkter.

Faktisk har det med regnskoven været en kæphest for mange naturfredningsforeninger gennem mange år og i så lang tid, at man nogle gange er imponeret over, at der stadigvæk er mere regnskov tilbage at kæmpe for, når man hører, at den forsvinder.

Og angiveligt skulle det gå så hurtigt, at der forsvinder hele dyre- og plantearter hver dag, og så kan det jo samtidig virke som lidt skønne spildte kræfter at gøre noget nu, hvis det hele alligevel snart er væk.

Det hele foregår jo også på den anden side af jorden, som det oftest føles som om, og hvis man lige donerer lidt penge hist og her for at hjælpe på naturen, så ved man jo reelt ikke, hvad de penge går til.

Desuden har vi jo vores egne problemer at kæmpe med herhjemme, så hvorfor skulle vi pludselig begynde at bruge kræfter og tid på at koncentrere sig om noget på den anden side af kloden?

Vi skal vel hjælpe os selv, før vi kan hjælpe andre.

Og måske er det endda naturens gang, at den skov og det dyreliv skal forsvinde, for vi er jo også en del af den, så måske er vi sat her for at udrydde skoven og naturen generelt?

Her er det så, at man skal huske på, at alle mennesker har et medansvar for denne planet, som vi skal give videre til de næste generationer og tænke på, at selvom noget befinder sig på den anden side af planeten, så hænger vi alligevel sammen i symbiose.