Rottebekæmpelse sætter man ind mod tidligt

05 September 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er så sandelig en grund til, at man skal melde bare den mindste mistanke om rotter til kommunen, for hvor nogle problemer i hjemmet bliver indenfor de fire vægge, så er det straks noget andet med rotter, som der kan komme rundt til mange husstande via rørledningerne.

Og så kan de sprede sygdomme og forpeste vandforsyningen, og den skal kan blive dyrt at rette op på, hvorfor det er vigtigt at sætte ind tidligt, når man oplever, at der kan være noget med rotter i ens bolig – og man behøver som sagt ikke at have set dem, for det kan være nok, at man har hørt dem, set spor efter dem, eller der er forsvundet mad.

Måske har man endda også set ekskrementer efter dem.

Disse rotter formerer sig også hurtigt, så man skal virkelig gøre noget hurtigt, om man taler om rottebekæmpelse i Rødovre eller andre steder i landet.

rottebekæmpelse

Der skal bruges en effektiv rottebekæmpelse

For selvom det måske finder sted på Sjælland, som eksemplet er her, så kan det hurtigt brede sig til resten af landet, for sådan nogle rotter er også sejlivede, og de er hurtige til at tilpasse sig.

Så det er ikke sikkert, at man bare kan bruge milde metoder til at komme disse rotter til livs, men at man skal sætte ind med skrappe metoder.

Det kan også være, man skal bruge den store indsats, hvis problemet vokser i stor proportion, så man pludselig har at gøre med en rotteinvasion.

Man kan bestemt have tamme rotter, som man kan bruge som kæledyr, men der er langt flere rotter, som der er skadedyr, og dem kan man ikke tillade sig at have rendende rundt.

Det bedste er i mange tilfælde at aflive dem, så man er helt af med dem, for der kommer til at være mange af dem, når de parrer sig.