Sådan skal du forholde dig, hvis du er sendt til inkasso

31 august 2021
Emilie Jacobsen

Det er bestemt ikke rart, hvis du har modtaget et brev om, at din sag er blevet sendt videre til inkasso. Det kan virkelig være med til at gøre dig bange. Hvad kommer der nu til at ske? Kan du se frem til bundløs gæld, fordi der bliver lagt masser af ekstra renter og gebyrer på? 

I følge inkassofirmaet Debtia er det værste, du kan gøre, ikke at gøre noget. De har hjulpet 10.000 erhvervskunder med at inddrive gæld og ved derfor, hvordan I nemmest skaber et godt samarbejde. 

Hvis du helt ignorerer både den, du skylder penge, og inkassofirmaet, der prøver at kontakte dig, gør du kun det hele værre for dig selv. Alle kan forstå, at der kan opstå situationer, hvor du ikke har råd til at betale. Hvis du lige har mistet dit arbejde, eller der er sket noget andet i dit liv, der fuldstændig har ændret din økonomi, vil både en kreditor og et inkassofirma have forståelse for det. I det tilfælde kan I tale om det og komme frem til en aftale. 

Kan det passe, at du skylder penge? 

Måske hører du ikke til dem, der gerne vil kontakte firmaet med det samme for at finde en aftale. Måske hører du til dem, der bliver vrede. Hvis du ikke mener, at du skylder pengene væk, er det jo helt naturligt, at du bliver meget indigneret over, at de kan finde på at sige det om dig.

I det tilfælde er det dog stadig en god ide, at du prøver at kontakte inkassofirmaet – og hold hovedet så koldt som muligt. Når du kontakter firmaet, skal du prøve at få så konkrete detaljer ud af dem som muligt. Derefter skal du se dine konti igennem og se, om det passer, hvad de siger. Når du bliver kontaktet af et inkassofirma, vil der dog som regel være hold i det. Et professionelt firma som Debtia går jo ikke ind i en inkassosag, hvis der ikke er ordentlig dokumentation for den.