Skaf dig den passende pilleæske

12 april 2019
Anders Lundtang Hansen
image

En pilleæske er ikke bare en pilleæske.

Det er det etui og den holder, hvori du holder redde på dine piller, du skal tage enten dagligt, flere gange i døgnet, ugentligt eller bare på nogle specielle og/eller atypiske tidspunkter.

For nogle mennesker er det til at holde styr på. Det ses blandt andet ved, at man udelukkende har en enkelt eller få pille(r), man skal indtage på nogle bestemte tidspunkter. Det ender med at blive en rutine for en i dagligdagen.

Her kan man bruge en pilleæske, der er en enkelt beholder med et enkelt rum, hvori den ene pille eller de få ligger, som alligevel skal tages samtidig.

Det kan også tænkes, man har at gøre med lidt flere piller, der skal tages på forskellige tidspunkter, sammen med et måltid eller bare i løbet af dagen. Så kan man bruge en pilleæske, der har opdelte rum i sig, som man kan have med på farten i ens dagligdag.

Sådan en kan godt fås robust og samtidig fleksibel, så den ikke støder eller trykker på en, hvis man for eksempel har den i jakken eller andet sted tæt på kroppen.

Men en pilleæske kan også være behjælpelig på andre områder end bare at opbevare pillerne for en.

Hvis man er i den situation, hvor man skal tage mange piller af forskellige typer på forskellige ugedage og på tidspunkter, så kan det være svært at huske, hvornår man skal tage de forskellige piller, også selvom lægen har fortalt det til en, og man måske har en partner, der prøver at huske det for en.

I det tilfælde er det nemlig muligt at anskaffe sig en pilleæske, der er inddelt i dage og endda også tidspunkter, hvis det skulle være nødvendigt.

Således kan man få pilleæsker, der har små inddelte lommer til både dage og tidspunkter såsom, morgen, middag og aften – eller de kan være adskilte i den slags typer.

Det er vigtigt at få ens medicin rettidigt, så sørg for at have de rette Doserings- og pilleæsker disponibel til dette formål.