Der er lige en ekstra grund til at åbne den dør

27 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi behøver bestemt ikke forklare dig, hvad man bruger en dør til, og det giver også sig selv, at der findes mange forskellige typer af døre derude, der kan passe til forskellige formål samt æstetisk virke.

Døren skal bruges til at åbne og lukke, så man kan komme gennem fra den ene siden til den anden.

Man viser også med en lukket dør, at man ikke ønsker besøg, eller at der er nogle, der ikke må komme ind her – og det kan man som regel læse på forsiden af døren.

Med en åben signalerer man så tit, at man har lov til at komme ind her.

Alle de her ting giver sig selv, og det er nogle ting, som man er opdraget med, men det er da klart, at man nogle gange lige skal udfordre konventionerne eller se, om man tager fejl.

dør

Derfor skal man også lige åbne en dør – meget

Men har du nogensinde prøvet at gå ind i et lokale eller rum, som der ikke har været åbent længe med hverken den her dør, en anden dør i den anden ende eller med vinduerne?

Man bliver mødt af en speciel dunst af indelukkethed, som der er svær at beskrive, men man kan hurtigt fornemme, at det ikke er sundt, og der skal luftes ud.

Så man åbner stort set alt til at starte med, så den dårlige lugt kan komme ud, og den friske luft kan komme ind. Selvom man ikke kan då af iltmangel i et almindelige lokale, da der altid kan komme lidt frisk luft ind, så er det bare usundt at være inde i et indelukket rum på den måde.

Derfor skal man for eksempel huske om sommeren, at man åbner en dør eller et vindue, inden man lægger sig til at sove, så varmen ikke skabet den her indelukkethed.