Trækker det også lidt fra dine vinduer?

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen
image

Måske er det ikke alle vinduerne, som der er tale om, at det trækker fra, men det kunne bare være et enkelt af dem.

Du sidder ellers og passer dig selv og kan pludselig mærke en kold vind i nakken og vender dig rundt mod vinduet for lige at tjekke, om det er helt lukket.

For en sikkerheds skyld trækker du det lige til; hvis det ikke virker, så åbner du det helt og lukker det med et ekstra smæk, da det kunne tænkes, at det ikke blev lukket ordentligt sidst, man lukkede det.

Måske har et insekt eller noget andet irregulært sat sig på tværs i vindueskarmen, som der lige skal lirkes ud, før det vindue er helt tæt igen.

Desværre ser det ikke ud til at virke, og ved nærmere undersøgelse viser det sig i hvert fald, at årsagen ikke er ruderne, da de ikke er punkterede eller har sprækker i sig, og de går helt ud til kanten af deres vinduesramme.

Problemet med vinduerne er kanten

Det viser sig, at problemet er tætningen ved kanten af vinduerne og ud til deres hul i huset, hvor vinduet skal sidde.

Man har måske ikke fået sat vinduet ordentligt i, som man købte fra https://klarwindows.co.uk/double-glazed-windows 

Kvaliteten af disse er nemlig virkelig gode, så problemet er nok en selv eller dem, der satte det op, da man skulle have det i i sin tid.

Det var formentlig også en pæn dag at gøre det i, da det er bedre at sætte vinduer op i godt vejr, end når det blæser og regner.

Derfor er det først nu, at man opdager, at vinduet ikke sidder helt tæt.

Så må man enten rette det til senere en dag eller tage fat i de håndværkere, som der gjorde det for en i sin tid og få dem til at gøre det om.